Willem Dreeshuis – Den Haag

In de Morsestraat in Den Haag ligt het voormalig verzorgingshuis het Willem Dreeshuis. Hierin zijn 119 woningen en een aantal commerciële ruimtes gerealiseerd voor gemende doelgroepen.

Over het Willem Dreeshuis

Het Willem Dreeshuis is van oudsher een verzorgingshuis waar 119 studio’s appartementen in gerealiseerd zijn. Het doel is spoedzoekers op de woningmarkt snel te kunnen voorzien van tijdelijke woonruimte.

Er zijn 60 appartementen beschikbaar voor mensen die zijn uitgestroomd uit de maatschappelijke opvang die met een lichte zorgvraag zelfstandig kunnen wonen. Deze woningen zijn intussen bezet.

De resterende 59 woningen zijn grotendeels nog beschikbaar. De meeste studio’s zijn ongeveer 45 m2. Dit zijn zelfstandige appartementen met eigen voorzieningen geschikt voor uitsluitend 1-persoons huishoudens.

Daarnaast zijn er slechts enkele appartementen van 2 en 3 kamers die uitsluitend toegewezen worden aan alleenstaande ouders.

Voor alle woningen is een huisvestingsvergunning verplicht en moeten we passend toewijzen.

Huurprijzen liggen tussen de 700,- en 850,- euro. Huurtoeslag is mogelijk vanaf 23 jaar.

Via een intakeformulier en intakegesprek gaan we in op jouw motivatie.  We verwachten van iedere bewoner een inzet van 2 maatschappelijke uren per maand om de sociale contacten binnen het pand en met de omgeving te verbeteren. Denk aan iets leuks organiseren, meehelpen in de tuin of klusmiddagen. Meedoen is net zo belangrijk als organiseren.

Mocht je interesse hebben, meld je dan snel aan via deze link!

Willem Dreeshuis

Meer projecten