STARTERSWONING VOOR JONGEREN, WIJCHEN

Betaalbaar wonen in Wijchen, Starterswoning voor jongeren in Wijchen.
Maatschappelijk, transformatie

Over project

Vanaf het 1e kwartaal van 2021 zal het Molenhuis in Wijchen voor een periode van maximaal 10 jaar ingezet worden als woonruimte voor Wijchenaren. Met dit project richten De Huischmeesters zich op de jongeren tussen de 18 en 23 jaar die hun woon carrière willen gaan starten en betaalbaar willen wonen.

Het Molenhuis is de afgelopen jaren gebruikt als kantoor door de Gemeente Wijchen, echter vanaf december 2020 zal er gestart worden met de transformatie naar 16 zelfstandige woonruimten van 24 tot 46 m².  Het wordt een markante locatie waar het wonen nabij het centrum in een splitlevel woonlocatie echt een mooie kans biedt voor starters op de woningmarkt

De sanitaire voorzieningen en keukens worden opnieuw ingericht. Het hele gebouw wordt geïsoleerd en brandveilig gemaakt. Er is beperkte eigen parkeergelegenheid.

De grootte van de kamers varieert van 20 m2 tot 47 m2. De huurprijzen van de 1-persoonskamers ligt tussen de € 300 en € 400, die van de 2-persoonswoningen tussen de € 460 en € 500. Servicekosten zijn € 80 per maand voor een 1-persoonswoning, voor een 2-persoonswoning is dat € 120 per maand.

De eisen voor wie in aanmerking wil komen zijn vrij simpel:

  • je moet een sociaal-economische binding met Wijchen hebben. Dat wil zeggen dat je op dit moment aantoonbaar woonachtig of werkzaam bent in Wijchen of Druten.
  • Je mag op het moment van instroom niet ouder zijn dan 23 jaar.

Meer projecten