Wie zijn wij?

Wij zijn De Huischmeesters

De Huischmeesters bieden u 8 jaar expertise ter ondersteuning van uw ambitie, aanpak en doelstellingen binnen uw gemeente, corporatie of zorginstelling.

Wie zijn wij?

Marc Ketelaar

Algemeen directeur

“”Geef mij een plek om te wonen en mijn wereld zal veranderen!” zei een vrouw die in een auto woonde. Inmiddels is haar wereld sterk veranderd, ze heeft een baan, een leuke vriend en woont samen. De woon- en zorg opgaven zijn inmiddels dermate groot dat de gemeenten, corporaties en zorginstellingen baat hebben bij extra ondersteuning. De Huischmeesters bieden deze ondersteuning aan elke spoedzoeker met een life event. Persoonlijk geeft niets mij meer voldoening om iemand de sleutel naar een mooie toekomst te overhandigen.” – Marc

Ronald Hanssen

Operationeel directeur

“Huisvesting, de juiste aandacht en begeleiding zijn de middelen die wij gebruiken mensen in moeilijke of onmogelijke situaties weer een weg naar succes te laten vinden. Ik mag hier met een fijn team aan collega’s en partners dagelijks aan werken. Een zeer groot goed.” – Ronald

Melvin Spaargaren

Directeur Bedrijfsvoering

“Een dak boven het hoofd is een basisbehoefte. Voor veel mensen geen vanzelfsprekendheid. Het is enorm dankbaar om aan een bedrijf te mogen meebouwen die in deze behoefte voorziet. Als je zelf uit het bedrijfsleven komt waar de prioriteit bij het financiële resultaat ligt, geeft het veel voldoening wanneer het resultaat gaat om hoeveel mensen je kan helpen aan een veilige woonplek. Tot slot is het werken met fijne- enthousiaste collega’s, die allen gedreven zijn door dezelfde missie, een verrijking.”

Ralph Komen

Regiomanager Zuid-Holland

“Een dak boven je hoofd lijkt vanzelfsprekend maar is het voor veel mensen niet. Iemand kunnen helpen met zo’n primaire behoefte en ook met een volgende stap in zijn/haar leven geeft enorme voldoening, elke dag weer.” – Ralph

Ad Tieleman

Regiomanager Zuid Holland

Onze missie? Mensen een thuis bieden, een eigen veilige haven.

Het is hartverscheurend om te horen dat een ouder in een scheiding zijn of haar kinderen niet kan zien, simpelweg omdat er geen vaste woon- en verblijfplaats is. Mensen die gevlucht zijn voor oorlog, hun geliefde huis en haard achterlatend, verdienen onze hulp en ondersteuning. Elke dag streef ik ernaar om met mijn bijdrage een lichtpuntje te zijn in het leven van deze mensen. Het is prachtig om te zien hoe mijn collega’s in de organisatie zich met passie en liefde inzetten voor deze doelen. Bouwen aan een toekomst waarin niemand zonder een eigen plek hoeft te zijn. Met ons team van gepassioneerde professionals geven we mensen de kans op een nieuw begin, op hoop en stabiliteit. Want het is mijn overtuiging dat iedereen recht heeft op een dak boven zijn hoofd, een plek waar ze zich veilig en geborgen kunnen voelen. Met onze gezamenlijke inzet kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in het leven van anderen.

Michel Exters

Locatiemanager, Regio’s Noord-Brabant & Gelderland

“Mensen een kans geven om hun leven weer op te pakken en ook vanuit mijn eigen ervaring deze mensen verder te helpen maakt het dat ik een baan heb die mij veel voldoening geeft. Doordat ikzelf in een vergelijkbare situatie heb gezeten en De Huischmeesters mij de kans gaven om met deze baan mensen te kunnen helpen, is mijn leven zinvoller geworden.” – Michel

Jaap Propitius

Locatiemanager, Regio Gelderland

“Elk mens heeft als basisbehoefte een eigen veilige woonplek. Een omgeving waar je tot rust kan komen en voor jezelf weer doelen kan stellen. Om daar een klein steentje aan bij te mogen dragen is een groot goed.” – Jaap

Johan Rietveld

Locatiemanager Den Haag

“Om mensen te kunnen huisvesten die of tegenslagen hebben gehad of om andere redenen tussen wal en schip beland zijn is voor mij een enorme drijfveer. De kansen die we bieden geeft een ieder weer kans op vooruitzicht. De veelzijdigheid van de mensen waar ik mee werk maakt het werken alleen maar mooier en voelt het eigenlijk niet meer als werk maar als een manier van leven.” – Johan

Nathalie van der Togt

Locatiemanager Rotterdam

“De dankbaarheid van de mensen die je mag ontvangen op het moment dat je ze de sleutel van hun woning hebt kunnen geven, maakt elke dag goed. De voldoening om mee te mogen maken dat mensen hun leven weer verder op kunnen bouwen en kunnen gaan genieten van het leven, zonder dat ze hoeven te overleven. Iedereen verdient een veilige plek die je je thuis kan noemen.” – Nathalie

Corine op den Kamp

Sociaal Maatschappelijk Beheerder

“Van betekenis zijn voor de medemens is een grote drijfveer in mijn leven. Hoe mooi is het om dit in je werk te kunnen toepassen. De Huischmeesters biedt mensen niet alleen een fijne, veilige woonomgeving maar ook de kans op een beter leven. Door een woning in combinatie met de juiste begeleiding te bieden krijgen mensen echt de mogelijkheid om een nieuwe start te maken. De dankbaarheid van de mensen en het bijdragen aan een stukje levensgeluk is waar ik mijn voldoening uit haal.”

Mieke van Meijgaard

Sociaal Maatschappelijk Beheerder

“Iedereen verdiend een thuis. Een veilige plek waar je jezelf kan terugtrekken, waar je helemaal jezelf bent en mag zijn. Of het nu je eerste huis is waarbij je nog begeleiding nodig hebt, of een huis waar je je laatste levensfase in gaat. Met aandacht, creativiteit en plezier in mijn werk probeer ik een steentje bij te dragen aan het woongeluk van onze bewoners.”

Toine Ras

Sociaal Maatschappelijk Beheerder

“Na jaren in de commerciële sector te hebben gewerkt, was ik op zoek naar meer voldoening in mijn werk. Om ook echt iets voor de ander te kunnen betekenen. Ik begeleide bij mijn vorige werkgever al jongeren met een achterstand op de arbeidsmarkt. Het gaf mij een enorme voldoening, om een verschil voor deze mensen te kunnen maken. Dat heeft mij doen besluiten om het roer helemaal om te gooien. Zodoende ik in mijn werk ook echt iets voor een ander kan betekenen. Onder andere om een fijne en veilige woonomgeving te creëren. En mensen hulp te bieden die dat nodig hebben. Dit kost energie, maar ik krijg er veel meer energie voor terug.”

Anastasia Kuzmenko

Sociaal maatschappelijk beheerder

Ik ben 10 jaar geleden in Nederland komen wonen. Ik heb verschillende werkzaamheden gedaan. Sinds kort werk ik bij de Huischmeesters en ben heel blij om iets te kunnen betekenen voor mensen uit mijn thuisland Oekraïne. Het fijn is dat ik bekend ben met de cultuur waardoor ik de mensen beter kan helpen. De mensen die bij ons wonen hebben niet gekozen voor deze verschrikkelijke oorlog. Ik zal alles binnen mijn kunnen doen om hen te laten integreren en een prettige woonsfeer te bieden zodat ze tot rust kunnen komen en weer een leven op kunnen gaan bouwen.

Richard Heukels

Locatiemanager LOO Prinsenland Rotterdam

“De Oekrainers op onze locatie hebben allemaal niet gekozen voor deze verschrikkelijke oorlog.
Om ze hier als Sociaal, Maatschappelijk beheerder op te mogen vangen en te helpen een enigszins leefbaar leven te leiden is geweldig om te doen. Niet alleen de zorg voor en beheer van hun huisvesting, maar vooral een luisterend oor zijn wordt enorm gewaardeerd. Om ze daarnaast te helpen deel uit te gaan maken van onze maatschappij is ook een belangrijke taak. Helaas weet niemand hoe lang dit nog gaat duren. De betrokkenheid en inzet van de Gemeente Rotterdam, maakt dit werk ontzettend mooi en veelzijdig en geeft zoveel voldoening.”

Harry Mulder

Sociaal Maatschappelijk Beheerder Locatie Hoofdweg Rotterdam

“Na ruim 40 jaar actief te zijn geweest in de journalistiek werk ik sinds 2 jaar in diverse functies in de opvang van vluchtelingen en dan vooral in de opvang van Oekraïners Een zinvolle, noodzakelijke en dankbare taak om ‘onze’ vluchtelingen uit Oekraïne een warm welkom aan te bieden en een veilig onderkomen in de regio Rotterdam. De verhalen van deze mensen zijn soms schrijnend en maakt duidelijk dat vrijheid zoals wij die in Nederland kennen, op slechts 3 uur vliegen niet zo vanzelfsprekend is. Samen met mijn gemotiveerde en gedreven collega’s doe ik er alles aan om deze slachtoffers van een vreselijke oorlog een ‘thuis’ aan te bieden.”

Jolanda Raats

Backoffice medewerker

Een start maken, opnieuw beginnen. Het gaat allemaal makkelijker met een eigen plek, een veilig thuis. Ik ben trots dat ik hieraan een bijdrage kan leveren.

Kris Warnaar

Sociaal maatschappelijk beheerder locatie Boekholt Rotterdam

Katya Knyzhytska

Project coordinator LOO regio Rotterdam

Natalia Ivanichak

Sociaal maatschappelijk beheerder LOO Hoofdweg Rotterdam

“Ik woon inmiddels al 22 jaar in Nederland en ik weet wat het is om je in vreemd land thuis te voelen en een nieuw leven op te bouwen. Door mijn levenservaring kan ik een brug slaan tussen de vraag van mensen uit Oekraïne en professionele partners als het gaat om tijdelijke woonruimte, passende zorg en begeleiding. Ik doe dit met een positieve en persoonlijke benadering, gericht op de eigen kracht. Op die manier achterhaal ik de vraag achter de vraag en vertaal ik die naar de organisatie. Ik focus mij op mogelijkheden/oplossingen en werk hierbij nauw samen met andere professionals.”

Tetiana Hladysh

Project ondersteuner locatie Sint Anna Oudenbosch

Hanna Cylicz

Sociaal maatschappelijk beheerder locatie Willem Dreeshuis Den Haag

Frank Middelhoek

Sociaal-Maatschappelijk Beheerder locatie Lansingerland/Bergschenhoek.

“Het is fijn om mensen te kunnen helpen aan een fijne woning. Het mooie aan ons werk is om daarna de nieuwe bewoners te helpen en waar nodig een steuntje in de rug te geven. In Lansingerland hebben we een prima combinatie van Oekraïense bewoners en spoedzoekers, ze vullen elkaar goed aan en het is mede daardoor ook een fijne leefomgeving voor allebei de doelgroepen. Een goede samenwerking tussen verhuurder/gemeente en overige belanghebbenden is erg belangrijk. Hieraan een bijdrage te mogen leveren geeft veel voldoening.”

Thessa van den Berg

Sociaal-maatschappelijk beheerder Jacques Urlusplein Schiedam.

“Vanuit rust, balans en verbinding mensen begeleiden maakt mijn leven waardevoller.
De functie van sociaal maatschappelijk beheerder voelt voor mij nog steeds als een droombaan. Werken en onderdeel zijn van “De Huischmeesters” is waar ik onwijs trost op ben. Met elkaar maken we het leven een stukje dragelijker voor vele mensen. Met mijn drijfveren zal ik streven naar rust en veiligheid op de locatie waar ik werk”.

Meryl Rimmelzwaan

Backoffice medewerker

“’Zich thuis voelen’ is alleen mogelijk met een thuis, en dat verdient iedereen, ongeacht hun verleden en achtergrond.
Ik vind het ontzettend fijn en belangrijk om dagelijks een steentje bij te kunnen dragen aan het helpen van mensen, en ben blij dat ik dit bij De Huischmeesters kan doen.”

Jordy van Trijp

Sociaal maatschappelijk beheerder Waelenstijn Rotterdam

“Mensen onderdak bieden die letterlijk hun dak zijn verloren daar stopt het niet. Daarnaast verdienen onze bewoners de ondersteuning om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. Want vergeet niet dat dit een meedogenloze wereld is waar je soms meedogenloos moet zijn om ermee om te kunnen gaan.”

Thom van Veen

“Een eigen plek om te wonen is in de tijd van nu niet voor iedereen weggelegd. Bij de Huischmeesters kunnen wij hen die een plek voor zichzelf nodig heeft een kans geven. Een kans om vleugels uit te slaan of om rust te vinden waar men al zo lang naar op zoek was. Wat is er mooier dan iemand blij te kunnen maken met een eigen woning. Ik ben blij dat ik mijn steentje hiermee bij kan dragen. Het mooie aan dit werk is het contact met de bewoners. Of dit nou een goed gesprek is of een brainstormsessie voor leuke activiteiten. Samen met de bewoners en collega’s probeer ik een fijne omgeving te creëren, waar iedereen met plezier kan wonen.”

Sascha de Kok

Sociaal maatschappelijk beheerder Rotterdam

“Een woning biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar ook een gevoel van stabiliteit en veiligheid. Het vormt de basis van een gezin en schept een gevoel van eigenheid en identiteit. Bovendien kampt Rotterdam met een ernstig tekort aan betaalbare huisvesting, wat het cruciaal maakt om hieraan te werken. Zonder een eigen woonplek is het buitengewoon moeilijk om aan persoonlijke groei te werken. Ik ben enorm dankbaar dat ik bij De Huischmeesters mensen in deze behoefte kan voorzien en hen een stabiele basis kan bieden om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken. “

John Luijendijk

Sociaal maatschappelijk beheerder Prins Constantijnweg Rotterdam

Iryna Zaichenko

Marten Meesweg Rotterdam

John Brinkman

Sociaal maatschappelijk beheerder Marten Meesweg Rotterdam

Onze partners