Jacques Urlusplein
Schiedam Groenoord

Gemengd Flexwonen in Schiedam

Jacques Urlusplein
Schiedam Groenoord

In 2021 is er een Schiedamse flexwoonlocatie geopend, aan het Jacques Urlusplein 100 in Groenoord. Vanaf 1 december 2023 heeft De Huischmeesters het sociaal beheer binnen het pand overgenomen. In samenwerking met De Huischmeesters en WMO Maatwerk worden hier kamers en studio’s aangeboden. We verhuren kamers waarbij je gebruikt maakt van gezamenlijk sanitair, keuken en woonkamers. In de studio’s heb je een eigen keuken en sanitair. Deze flexwoningen zijn bedoeld voor:

• Studenten;
• Reguliere spoedzoekers (bijvoorbeeld mensen die in scheiding liggen);
• Schiedammers met een lichte zorgvraag, die op termijn volledig zelfstandig gaan wonen.

Alle kandidaat-bewoners worden gescreend op geschiktheid voor flexwonen. Er gelden enkele criteria:

• Je moet nu al woonachtig zijn in Schiedam (uitzondering hierop zijn studenten);
• Je hebt een minimaal aantoonbaar inkomen van EUR 1100,- netto per maand;
• Je leeftijd is tussen de 18-55 jaar;
• De kamers en studio’s zijn bedoeld voor 1-persoons huishoudens;
• Je kan geen (grote) eigen meubels meenemen. De kamer is gestoffeerd en gemeubileerd.

Je kunt bij ons alleen een kamer huren voor maximaal 2 jaar. Wij verhuren geen volledige woningen. Verder is het wonen op het JUP een gemengde woonvorm met regels waaronder o.a. geen gebruik van drank en drugs en wordt gevraagd ’s avonds geen herrie te maken. Er gaat een kritische selectie aan vooraf d.m.v. het invullen van een intakeformulier en daaropvolgend een intakegesprek.

Huurders krijgen een contract voor maximaal twee jaar om doorstroming op de woningmarkt te stimuleren.  Verlengen of intern verhuizen is niet mogelijk. De huur incl. service kosten varieert tussen de EUR 450,- en EUR 750,- per maand. Huurtoeslag aanvragen is alleen mogelijk voor de studio’s met eigen keuken en sanitair.

De woningen zijn gerealiseerd in een voormalig pand van zorginstelling Middin dat grondig is verbouwd. Naast de kamers en studio’s is er in het pand op termijn ook ruimte voor sociaal-maatschappelijke initiatieven en  wijkactiviteiten.

Meer projecten