PROJECT NOORDER PARALLELWEG , WAALWIJK

Aan de Noorder Parallelweg in Waalwijk wonen sinds een aantal maanden negen jongeren in een bijzondere woonvorm. In de voormalige woonzorglocatie maakten wooncorporatie Casade en De Huischmeesters negen zelfstandige appartementen en een gemeenschappelijke woonruimte.

Over project

Samen met Amare Zorgcoaching en Burger Coaching geven zij de jongeren woon- en zorgbegeleiding.

Zorg voor elkaar

De locatie is geschikt gemaakt voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Deze jongeren willen graag zelfstandig wonen, maar hebben hierbij nog ondersteuning nodig. De Huischmeesters biedt hen een woning verzorgt de woonbegeleiding. Amare Zorgcoaching en Burger Coaching bieden de zorgbegeleiding. Met deze vernieuwende samenwerking worden de jongeren zo goed mogelijk begeleid, zodat zij binnen twee jaar zelfstandig kunnen wonen in een standaard woning. Zij kunnen dan voor zichzelf zorgen. Zonder hulp en met goede toekomstmogelijkheden.

Officiële opening

Op donderdag 3 oktober 2019 was de officiële opening.  Omwonenden en belanghebbenden waren uitgenodigd om kennis te maken met de bewoners, hun huis en hun begeleiders. Het was een leuke ontmoeting tussen bewoners, omwonenden en zorgprofessionals.

Meer projecten