Ontmoeting, zorg en educatie centraal in totaalconcept Klooster

Met gepaste trots presenteren de eigenaren van Het Klooster vandaag het totaalconcept voor het historische pand. Samen met de partners die hierin een belangrijke rol spelen. Paul van Vlerken, één van de eigenaren: “Het was zeker niet gemakkelijk en tóch zijn we erin geslaagd om vol te houden en te blijven gaan voor het totaalconcept! We hebben samen goede afspraken gemaakt en iedereen heeft er ontzettend veel zin in. Voor de toekomst bieden we samen een mooie plek, middenin de samenleving voor ontmoeting, zorg en educatie.” 

Het Klooster gaat – zoals de historie van het pand al in zich draagt – onderdak geven aan 21 zorgbehoevenden met een (intensieve) zorgvraag. Het gemeenschapshuis gaat de verenigingen faciliteren in fijne een plek waar zij hun activiteiten kunnen uitvoeren. Om een energiek en kleurrijk Klooster te realiseren gaan De Huischmeesters en Thuisbasis Brabant samen met de verenigingen een duurzame en vitale gemeenschap realiseren in Het Klooster. Zo ontstaat er voor iedereen een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, zorg kunt ontvangen en educatie kunt volgen. 

De twee exploitanten willen de lokale gemeenschap binden aan het Klooster en ook ruimte bieden aan ondernemers om evenementen en congressen te organiseren die vragen om een unieke beleving. We willen de maatschappelijke waarde van Het Klooster benadrukken en daarin ook actief verbindingen leggen met lokale en regionale ondernemers die het belangrijk vinden om bij te dragen aan de instandhouding en verdere ontwikkeling van dé kern van Waalre, Het Klooster! 

De zorgappartementen zijn toegankelijk voor alleenstaande ouderen met een blijvende zorgvraag die de veiligheid willen van nabijheid van zorg en de gemeenschap. Thuisbasis Brabant verleent met een vast team van zorgverleners persoonlijke zorg die aansluit op de waarden van de bewoners. Daarbij wil zij gebruik maken van de vitale gemeenschap die verbonden is aan het Klooster, zodat er volop ruimte is voor participatie, ontmoeting en samenredzaamheid. 

Met de hulp en ondersteuning van De Huischmeesters die als hoofdhuurder de gehele locatie heeft gehuurd krijgt Het Klooster straks weer een vitaal karakter. Op veel verschillende locaties zijn er inmiddels al vruchtbare samenwerkingen door De Huischmeesters gerealiseerd die ruimte bieden aan kwetsbare mensen in verbinding met de lokale omgeving. Door gezamenlijk met alle betrokkenen af te stemmen en invulling te geven aan de lokale behoeften zien alle partijen uit naar de eerste ontmoetingen in het pand zodra de verbouwing is afgerond.   

Na de oplevering van de zorgappartementen, naar verwachting in september 2022 gaat het contract in dat de eigenaren hebben ondertekend voor de exploitatie van Het Klooster. Het aankomend jaar wordt het concept verder ontwikkeld. 

Voor meer informatie rondom de inzet van het vastgoed, het woon en zorgconcept of andere vragen kunt u contact opnemen via  zorg@thuisbasisbrabant.nl en info@dehuischmeesters.nl.

5 mei 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan