Start bouw 333 woningen op Leerpark Dordrecht

Op 11 maart is het bouwbord onthuld wat het startsein is voor de realisatie van 333 woningen die in het 4e kwartaal 2022 opgeleverd gaan worden. Onder de naam project Dordtwij(k) worden er 285 1-kamer studio’s en 48 2-kamer studio’s gerealiseerd.

Zoals in veel gemeenten in Nederland kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Om deze doelgroep snel een oplossing te bieden, hebben de gemeente en Leerpark BV (een onderneming van Jan Snel / Daiwa House Modular Europe) de handen ineen geslagen, samen met de lokale woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters.

Een voorbeeld in hoe Flexwonen daadwerkelijk van de grond kan komen. Op het kavel 2F bleek het lastig om een regulier woningproject te ontwikkelen. Daarom leek dit een uitgelezen kans om deze 333 wooneenheden middels een tijdelijke omgevingsvergunning voor de periode van 15 jaar te realiseren. Daarnaast biedt het complex ook een woningaanbod voor jongeren met een hulpvraag. Door de mix van verschillende jongeren en het voorzien in de juiste begeleiding, zal een ieder hier zich thuis gaan voelen. In de tweede helft van 2022 zal het complex in gebruik worden genomen.

Trivire zal binnen het project 40 1-kamer studio’s en 48 2-kamer studio’s afnemen. Een aantal van deze woningen ingezet voor jongeren met een hulpvraag.

De overige woningen worden door De Huischmeesters verhuurd waarbij de focus ligt op jongeren tussen de 18 en 35 jaar, die wonen, werken, studeren of starten met een nieuwe studie of nieuwe baan in de Drechtsteden. De genoemde doelgroep komen met voorrang in aanmerking voor een woning in Leerpark.

De studio’s

 • Zijn zelfstandig (huurtoeslag mogelijk) en voorzien van eigen keuken, badkamer en toilet
 • Voorzien van vloerafwerking, wandafwerking en desgewenst met raambekleding naar keuze.
 • De keuken is voorzien van kookplaat en afzuiging
 • Ruime raampartijen voor royale lichtinval
 • Standaard snel internet aanwezig. Je hoeft alleen nog maar online je pakket samen te stellen.
 • Beschikt over een gemeenschappelijke ruimte waar een koffiecorner en een healthy snackcorner is.
 • Je hoeft geen eigen wasmachine aan te schaffen, deze kun je in de gemeenschappelijke ruimten vinden. Tegen betaling kun je was- en droger reserveren. Handig via je app.
 • Standaard voorzien van een lift
 • Je fiets of scooter kun je in de gezamenlijke bewaakte fietsenstalling
 • Voldoende parkeergelegenheid
 • Elke dag is er een beheerder aanwezig voor vragen of een praatje. We zijn 24 uur per dag bereikbaar