PROJECT HEUVELEIND, DONGEN

Een van de woningen is coronaproof ingericht  als ontmoetingsplek voor de bewoners. Hier komen de huidige en nieuwe bewoners samen. Er is tevens een bibliotheek ingericht en men kan onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek gaan.

Over project

augustus 2020 start Stichting Casade met het project Heuveleind. Een 5-tal complexen worden medio 2022 gesloopt en er komt nieuwbouw. De leegkomende woningen worden niet meer regulier verhuurd en worden op basis van de leegstandwet verhuurd. In de voorbereidende gespreken tussen Casade en De huischmeesters hebben we een gezamenlijke context geschetst en een plan opgesteld.

Vanuit het buurprofiel is een plan van aanpak gemaakt om de aankomende periode de bewoners met de juiste aandacht te ondersteunen bij de voorgenomen plannen. De Huischmeesters gaan samen met Stichting Casade en ketenpartners de uitgaande en inkomende bewoners ondersteunen.

Met name de inkomende mutaties zijn veelal mensen die vanuit de ketenpartners in beeld zijn en naast  een urgente huisvestingsvraag, aanvullende begeleiding nodig hebben. De Huischmeesters verzorgen het gehele traject van inkomende mutaties. Daarnaast verzorgen wij het sociaal maatschappelijk beheer.

Meer projecten